Pažitka
Název:

Mrkvový dezert

raw


Mrkvový dezert


Ingredience:
jablko4 ks
Krém:
mrkev1 a 1/2 ks
datle10 ks
skořice špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Velice jednoduchý a rychlý dezert plný mrkve, jablek a datlí ovoněný skořicí.

Jablka si nakrájíme na tenká kolečka, pouze horní a dolní kolečko nepoužíváme na tvorbu dezertu, můžeme v mezičase přípravy sníst. Jakmile jablka dokrájíme, rozmixujeme si mrkev datle a špetku skořice, ochutíme podle své chuti, jak sladké nám vyhovuje. Poté na každé jablečné kolečko namažeme tenkou vrstvu krému na kroužek jablka, mažeme pouze střed, okraje necháme suché, při vrstvení, by pak příliš vytékalo z okrajů. Hotová jablka můžeme podle obrázků nakrájet na 4 díly, nebo jen na 2. Na závěr posypeme skořicí.

Proč jíst mrkev?
Díky vysokému obsahu beta-karotenu má mrkev silné účinky proti stárnutí. Beta-karoten, který tělo přeměňuje na vitamin A, je obzvlášť důležitý pro zdraví očí. Je velmi prospěšný také pro kůži, imunitní a trávicí systém. Spolu s alfa-karotenem působí proti rakovině a pomáhá snižovat riziko srdečního onemocnění. Mrkev má také hodně vlákniny a vody, takže čistí játra, napomáhá detoxikaci a vyrovnává kůži (brání ji proti vráskám). Obsahuje vitaminy C a K, alfa-karoten, beta-karoten, kyselina listová, vápník, železo, křemík a zinek. Vynikající je mrkvová šťáva, maximum zdraví za minimální cenu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Vojtěch Csefalvay

    zavřít okno