Pažitka
Název:

Mrkvový dort s kardamonem


Mrkvový dort s kardamonem


Ingredience:
Mrkvový korpus:
velká mrkev nastrouhaná nahrubo2 ks
mouka2 hrnky
krupicový cukr1 hrnek
prášek do pečiva1 balíček
skořice2 lžičky
nadrcené kardamonové "lusky"4 ks
mletý zázvor1 lžička
mléko1 hrnek
vejce3 ks
vanilka2 lžičky
nasekané ořechy1/2 hrnku
semínka (dýňová, slunečnicová...) hrst
Tvarohový krém:
polotučný tvaroh1 ks
moučkový cukr3/4 hrnku
zmklé máslo3 lžíce
vanilka1 lžička
Postup přípravy:

Pokud je něco, co mi doma nikdy neprojde (narozdíl od fazolových brownies nebo cuketového perníku), tak je to mrkvový dort. tu mrkev tam zkrátka každý vidí. Normálnímu člověku to neva, u nás doma se to bere ale jako hřích cpát zeleninu do dortu a tak většinou je na mně celý dort spořádat. A mně to vlastně vůbec nevadí! Pokud jdu do kavárny, mrkvový dort je vždycky jasná volba! Tentokrát jsem zkusila přidat kardamon a musím říct, že ke skořici se teda výborně hodí!

Mrkvový korpus:

Troubu předehřejte na 180°C. Smíchejte spolu mouku, cukr, prášek do pečiva a koření. Přidejte mrkev a ostatní suroviny a pořádně promíchejte v polotekuté těsto. Přendejte do vymazané a vysypané formy a pečte 45-55 minut. Kontrolujte špejlí.

Tvarohový krém:

Vyšlehejte ručním mixérem. Rozkrojte dort na 2 půlky a rovnoměrně potřete půlkou krému. Druhou polovinu dejte navrch dortu.

PS: kardamon jsem sehnala v tescu v oddělení mezinárodní kuchyně. Pokud ho ale nemáte, dort vám bude chutnat i bez něho!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Martina Vacovská

    zavřít okno