Název:Mrkvový dort z ovesných vloček
Ingredience:
| Ingredience: |
| nastrouhaná mrkev | 250-300 g |
| ovesné vločky mleté | 6 pol. lžic |
| vejce | 3 ks |
| prášek do pečiva | 1 lžička |
| soda | 1 špetka |
| třtinový cukr Muscovado | 1 pol. lžíce |
| skořice | 1 lžíce |
| rozinky | 1 hrst |
| mandlová trest | 2 kapky |
| bílý jogurt | 1 ks |
Postup přípravy:Včera jsem vyzkoušela mrkvový dort trochu jinak. Že jsem na něm závislá už jste si mohli všimnout, protože ho dělám opravdu často, nejčastěji v podobě muffin. Tentokrát jsem zvolila recept bez mouky, kterou jsem nahradila mletými vločkami a myslím, že se opět povedl.
1. Do mísy nasypeme suché suroviny: mrkev, vločky, skořici, prášek do pečiva a sodu a rozinky.
2. Oddělíme si bílky od žloutků a z bílků vyšleháme sníh
(přídávám špetku soli, jde to pak lépe vyšlehat).
3. Zvlášť pak vyšleháme žloutky s cukrem a mandlovou trestí
4. Následně všechny tři obsahy misek scmíháme a směs dáme do formy
(plech na muffiny, cupcake košíčky, nebo forma na srnčí hřbet... co vám vyhovuje)
5. Pečeme na 170 stupňů cca 35 minut.
6. Dortík necháme vychladnout a podádáme s bílým jogurtem.
Bon appetit!
Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno