Pažitka
Název:

Mrkvový krtinec


Mrkvový krtinec


Ingredience:
Ingredience:
jemně strouhaná mrkev320 g
mleté vlašské ořechy170 g
rýžová mouka100 g
pohanková mouka50 g
velká vejce2 ks
datlový sirup3 lžíce
skořice2 lžičky
hruškovo-jablečný mošt300 ml
olej40 ml
kokos na vysypání formy2 lžíce
máslo na vymazání formy
vejce2 ks
kokosový cukr30 g
pohanková mouka50 g
kakao1 lžíce
perníkové koření1/2 lžíce
kokos2 lžíce
vykapaný 10% jogurt600 g
pastovaný med2 lžíce
kakao1 lžíce
domácí meruňková marmeláda2 lžíce
Postup přípravy:

Náš prvorozenec má dnes 2 roky, doma všichni marodíme, ale o dort jsem ho připravit nechtěla. A protože u nás momentálně frčí krtek, motiv byl jasný.

Na dortový korpus smícháme postupně všechny ingredience z prvního sloupce. Vymažeme a vysypeme dortovou formu o průměru 17cm a misku o stejném průměru vhodnou do trouby (dno misky vyložíme kouskem pečícího papíru). Těsto rozdělíme a upečeme při 180 stupních asi 50min. Vyklápíme až po vychladnutí, nožem uvolníme od stěn.
Na posyp smícháme suroviny z druhého sloupce. Těsto nalijeme do formy, jejíž dno jsme vystlali pečícím papírem, a upečeme při 180 stupních 6-8min. Po řádném zchladnutí nadrolíme.
Z vykapaného jogurtu a medu ušleháme krém. Část odděláme a obarvíme kakaem. Korpus opatrně nařízneme, jde to trochu hůře, jelikož je hodně mokrý!!!, a potřeme marmeládou a poté bohatou vrstvou krému. Celý dort poté zkompletujeme, potřeme obarveným krémem a posypeme drobenkou. Necháme odležet.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno