Pažitka
Název:

Mrkvový perkelt


Mrkvový perkelt


Ingredience:
Ingredience:
mrkev nakrájená na kolečka300 g
středně velká cibule1 ks
olivový olej0,2 dl
sojová omáčka0,2 dl
mletý rozmarýn1/2 lžičky
sůl špetka
mletý bílý pepř špetka
voda nebo vývar2 dl
Postup přípravy:

Dušenou mrkev mám ráda a toto je jedna z jejich variací....

Na oleji opražíme na proužky nakrájenou cibuli, přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev, ochutíme solí, pepřem a restujeme. Když se nám to začne přichytávat k pánvičce, podlijeme sojovou omáčkou a přilijeme vodu. Dodusíme do měkka. Může se podávat posypané sýrem, s natvrdo uvařeným vejcem, uzeným tofu, nebo jen tak, posypané jarní cibulkou nebo bylinkami, fantazii se prostě meze nekladou....

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno