Pažitka
Název:

Nadívaná křepelka kuřecí fáší


Nadívaná křepelka kuřecí fáší


Ingredience:
Ingredience:
křepelka4 ks
větší kuřecí prso1 ks
uzené maso100 g
bílek3 ks
smetana1 dl
čerstvě mletý pepř špetka
sůl špetka
máslo100 g
Postup přípravy:

Chcete pohostit své hosty něčím netradičním? Připravte třeba tyto křepelky.

Křepelkám vyjmeme hrudní koše (žebra) a stehýnka necháme vcelku.
Do vykostěného prostoru dáme nádivku, zabalíme a svážeme provázkem.
Opečeme ze všech stran na másle a poté vložíme přikryté do rozpálené trouby na 180 stupňů na 25 minut.
Odkryjeme a necháme ještě 10 minut dopéct.

Nádivka:
Kuřecí prsíčko rozkutrujeme se solí, pepřem, bílky a smetanou. Přendáme do misky a přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso.
Jako přílohu si můžeme dát svou oblíbenou houskovou nádivku nebo pečené brambůrky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno