Pažitka
Název:

Nadívaná kuřecí prsíčka s máslovými bramborami


Nadívaná kuřecí prsíčka s máslovými bramborami


Ingredience:
Ingredience:
velká kuřecí prsa (600g)250 ks
oleje1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
oloupaných brambor600 g
másla2 lžíce
pažitka hrstka
Nádivka:
ggrahamový celozrnný rohlík1 ks
vejce1 ks
cibule šalotka1 ks
stroužek česneku1 ks
petřželky hrstka
Postup přípravy:

Kuřecí prsíčka s nádivkou a máslovými bramborami je super oběd nejen pro dospělé, ale i pro vaše děti. Pažitka dodá bramborám samozřejmě šmrnc, jak chuťově, tak i barvou.

Troubu si dáme předehřát na 200°C.
Rohlík si kupte předem, protože by měl být 1-2dny starý. Nakrájíme ho na menší kostičky, přidáme jemně nakrájenou šalotku, žloutek, prolisujeme česnek a z bílku vyšleháme sníh. Do rohlíkové směsi přidáme nasekanou petrželku, důkladně promícháme. Lehce osolíme, opepříme a opatrně vmícháme sníh.
Kuřecí maso prsty naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Rozdělíme nádivku a pevně srolujeme. Můžeme zpevnit párátkem, jehlou nebo provázkem. V pánvi si rozpálíme olej a rolky na něm zprudka zatáhneme ze všech stran. Přendáme na pekáček, na pánev si nalijeme sklenku vody, abychom odlepili ze dna výpeček a vše vlijeme k masu.
Pečeme v troubě cca 20-30min (podle velikosti rolek). Zatímco se maso peče, oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Scedíme, přidáme nasekanou pažitku a opatrně vmícháme máslo, ale abychom z brambor neměli kaši. Nyní už jen stačí vše naservírovat a můžeme hodovat.
Do výpeku z masa můžete přidat lžíci másla kvůli konzistenci, ale to dělám jen málokdy.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Lentesová

    zavřít okno