Pažitka
Název:

Nadívaný losos krevetami


Nadívaný losos krevetami


Ingredience:
Ingredience:
celý losos1 ks
syrové krevety400 g
jarní cibulka1 větší svazek
malé chilli papričky2 ks
zázvor cca 5 cm
větší stroužky česneku2 ks
slunečnicový olej2 lžíce
kokosový krém (mléko)50 g
citronová šťáva2 lžíce
med2 lžíce
sojová omáčka2 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Pokud chcete oslnit návštěvu, určitě vyzkoušejte tento recept.

Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Část na ozdobu si oddělíme. Jednu chilli papričku rozřízneme a odstraníme jádra. Nakrájíme na nudličky.

Zázvor očistíme a také na nudličky. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

Na pánev dáme olej, přidáme cibulku, necháme zesklovatět. Přidáme papričku, zázvor i česnek a opékáme asi 3 minuty. Zalijeme kokosovým krémem a mícháme do zhoustnutí. Přidáme očištěné krevety a promícháváme, dokud nezrůžoví. Pokud máme  krevety předvařené Růžové), jen prohřejeme. Směs podle chuti osolíme a necháme prochladnout.

Lososa vyfiletujeme. Kůži necháme, ale uděláme do ní zářezy do písmene X. Dáme na plech pečící papír a na něj si nastříháme 4 provázky asi 30 cm dlouhé a dáme je tak aby první a poslední byly na krajích lososa a zbylé dva mezi nimi. Na ně položíme jeden filet kůží dolů. Na lososa naklademe nádivku. Přikryjeme druhým filetem - tentokrát kůží nahoru. Svážeme provázky.  Dáme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 15 - 20 minut.

V malém hrnečku ohřejeme citronovou šťávu, med a sojovku. Touto omáčkou přelijeme jednotlivé porce lososa a nakonec ho posypeme odloženou cibulkou a najemno nasekanou druhou chilli papričkou.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno