Pažitka
Název:

Nádivka


Nádivka


Ingredience:
Ingredience:
toustový chleba12 - 14 plátků
kuřecí vývar dle potřeby
vejce3 ks
uzená slanina300 g
kuřecí uvařené maso200 g
rukola2 hrsti
petrželka a nať z jarní cibulky hrst
kořenová zelenina z vývau3 lžíce
máslo do nádivky125 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
muškátový květ dle chuti
strouhanka na zahuštění dle potřeby
máslo na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy:

Nádivka se dá udělat rychle, chutně a na různé způsoby. Já jsem zkusila udělat nádivku ve tvaru srdce.

Toustový chléb a slaninu pokrájíme na kostičky. Toustový chleba pokapeme uvařeným vývarem. Nasekanou rukolu a další bylinky spaříme horkou vodou. Žloutky vyšleháme s máslem a se solí a smícháme s kořením. Navlhčené pečivo smícháme se směsí z másla, vajec a koření. Přidáme pokrájenou uzeninu a kuřecí maso. Podle konzistence nádivky přidáme strouhanku (můžete dát ale i dvě lžíce polohrubé mouky s práškem do pečiva místo strouhanky). Když máme vše umíchané, vsypeme odcezenou a uvařenou kořenovou zeleninu z vývaru a zamícháme. Nádivku přeneseme do pekáčku (měla jsem formu ve tvaru srdce a koláčovou formu - tedy dvě formy) vymazané máslem a vysypané strouhankou. Pečeme na 170 stupňů dozlatova cca 45 - 50 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno