Pažitka
Název:

Nádivka s kuřecím masem a uzeným


Nádivka s kuřecím masem a uzeným


Ingredience:
Ingredience:
kuře1/2 ks
uzené maso (nejlépe z žeber)150 g
máslo125 g
smetana ke šlehání100 ml
sýr Gouda150 g
rohlíky8 ks
vejce4 ks
jarní cibulka2 - 3 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jako malá jsem vyndávala nádivku z kuřete a chtěla jíst jen to maso. A pak moje maminka vymyslela tuhle geniální kombinaci na plech, kterou miluju a vařím dodnes.

Kuře poctivě nasolte a upečte na másle. Křupavou kůžičku snězte a maso z kuřete oberte.
Stejně tak oberte maso z uvařených uzených žeber. Rohlíky nakrájejte na kostičky a smíchejte je se smetanou a máslovou šťávou z pečeného kuřátka. Přidejte kousky kuřete, uzenýho, nastrouhaný sýr, nakrájenou jarní cíbu, žloutky z vajec, smetanu, sůl a pepř. Všechno pěkně promíchejte, a nakonec přidejte ušlehaný sníh z bílků. Pečte dozlatova v troubě předehřáté na 190 stupňů. Podávejte nejlíp s rajčatovým salátem. Nádivka je šťavnatá, voní máslem a děti vám za ní utrhnou ruce.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno