

| Ingredience: | |
| vařené uzené maso | 300 g |
| uzená slanina | 150 g |
| kurkuma | špetka |
| rozpuštěné máslo | 150 g |
| vejce | 5 ks |
| housky | 12 ks |
| mléko | 250 - 300 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| muškátový květ | špetka |
| rukola | 250 g |
| jarní cibulka | 1 ks |
| strouhanka (nemusí být) | dle potřeby |
Nádivku nemusíte péct jen na Velikonoce a můžete to ni přidat ingredience podle sebe a různě je kombinovat, například různé bylinky, kopřivy, saláty, špenát a podobně.
Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme žlutky, vymačkané housky namočené v mléce, muškátový květ, podle potřeby strouhanku, pokrájenou jarní cibulku, nasekanou rukolu, pokrájené uzené maso a slaninu.
Směs osolíme, opepříme, dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Pečeme v koláčové formě vytřené máslem na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí.
Podrobné info: