

| Ingredience: | |
| vejce natvrdo | 8 - 10 ks |
| chilli papričky | dle chuti |
| cibule | dle chuti |
| Nálev: | |
| voda | 1 l |
| ocet (jablečný, vinný, kvasný) | 300 ml |
| cukr | 87,5 g |
| sůl | 37,5 g |
| sachariny | 6 g |
| hořčičná semínka | 1 lžíce |
| bobkový list | 2 ks |
| pepř | 5 kuliček |
| nové koření | 3 kuličk |
Přátelé, pokud máte ještě kupu vajíček a už vás nenapadá, jak jinak je využít, zkuste je naložit do nálevu podobně jako utopence. Koření, bylinkách, papričkám, zelenině ... se meze nekladou. Já používám svoje oblíbené koření Nakládaný sýr z mojí prodejny A-Z koření. A zkuste taky experimentovat s různými ovocnými octy, nenakládejte jen s notoricky známými kvasnými.
Nejprve svařte z uvedených ingrediencí lák. Vejce oloupejte a propíchejte na několika místech vidličkou. Cibuli nakrájejte na měsíčky, chilli papričku můžete nakrájet na proužky nebo nechat vcelku. Vejce naskládejte do vhodné uzavíratelné sklenice a proložte cibulí, papričkou a bobkovým listem z nálevu. Celé zalijte ještě horkým nálevem včetně koření. Nechte vychladnout, pak uzavřete a vložte do lednice. Nechte alespoň 5 dní uležet.
Podrobné info: