

| Ingredience: | |
| uzené tofu | 400 g |
| velká cibule | 1 ks |
| česnek | 1 palička |
| drcený kmín | špetka |
| celý pepř | pár kuliček |
| nové koření | pár kuliček |
| bobkový list | 1 ks |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
Tofu je prý pokrm, který vznikl úplnou náhodou, kdy se rybáři srazilo sojové mléko. Každopádně kdo si tofu oblíbil ví, že se s ním dá v kuchyni doslova čarovat.
Nikoho pak asi nesbalíte, ale stojí to za to. Česnek utřeme se solí, mletým kmínem, přidáme trochu oleje a promícháme. Tofu nakrájíme na osminy (takový to cca 200 gramový). Naspod skleničky dáme bobkový list. Kousky potíráme z alespoň dvou stran (ne okrajových) směsí z česneku, dáváme do sklenice a prokládáme cibulí, novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Nakonec zalijeme olejem, zavřeme a teď už nezbývá nic jiného, než čekat. Řeknu vám, že čím déle to vydržíte, tím intenzivnější chuť přidaných ingrediencí tofu nacucne. Jen koukejte občas jestli neklesla hladina oleje a kdyžtak dolijte.
Podrobné info: