

| Ingredience: | |
| tofu (použila jsem s chilli) | 1 balení (180g) |
| červená cibule | 1/2 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| rozmarýn | 4 snítky |
| nakrájená sušená rajčata | 40 g |
| celý pepř | dle chuti |
| černé olivy bez pecek | dle chuti |
| nastrouhaná citronová kůra | 1 lžička |
| olivový nebo rostlinný olej | dle potřeby |
Než mi zjistili laktózovou intoleranci, milovala jsem pojídání nakládaného hermelínu. Spojení sýru, bylinek a olivového oleje byla zkrátka neodolatelná. Nedávno jsem na nakládaný hermelín dostala obrovskou chuť a tak jsem uvažovala, čím bych ho mohla nahradit. A pak mě napadlo, co takhle naložit tofu? Použila jsem své oblíbené ingredience, bylinky a výsledek byl dokonalý. Uleželé tofu pak můžete pojídat jen tak samotné, s chlebem, k salátu nebo ho zkuste přidat do těstovin.
Tofu nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenká půlkolečka. Na dno sklenice nalijte olej a přidávejte jednotlivé ingredience tak, abyste zaplnili celou sklenici. Vše nakonec zalijte olejem až po okraj. Sklenici uzavřete a tofu nechte v lednici cca 2 týdny marinovat. Pokud použijete tofu natural, můžete ho obalit navíc ještě ve sladké paprice.
Podrobné info: