Pažitka
Název:

Nakládané tofu


Nakládané tofu


Ingredience:
Ingredience:
tofu (použila jsem s chilli)1 balení (180g)
červená cibule1/2 ks
česnek2 stroužky
rozmarýn4 snítky
nakrájená sušená rajčata40 g
celý pepř dle chuti
černé olivy bez pecek dle chuti
nastrouhaná citronová kůra1 lžička
olivový nebo rostlinný olej dle potřeby
Postup přípravy:

Než mi zjistili laktózovou intoleranci, milovala jsem pojídání nakládaného hermelínu. Spojení sýru, bylinek a olivového oleje byla zkrátka neodolatelná. Nedávno jsem na nakládaný hermelín dostala obrovskou chuť a tak jsem uvažovala, čím bych ho mohla nahradit. A pak mě napadlo, co takhle naložit tofu? Použila jsem své oblíbené ingredience, bylinky a výsledek byl dokonalý. Uleželé tofu pak můžete pojídat jen tak samotné, s chlebem, k salátu nebo ho zkuste přidat do těstovin.

Tofu nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenká půlkolečka. Na dno sklenice nalijte olej a přidávejte jednotlivé ingredience tak, abyste zaplnili celou sklenici. Vše nakonec zalijte olejem až po okraj. Sklenici uzavřete a tofu nechte v lednici cca 2 týdny marinovat. Pokud použijete tofu natural, můžete ho obalit navíc ještě ve sladké paprice.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno