Pažitka
Název:

Nakládané tofu se sušenými rajčaty, olivami a chilli papričkami

vegan


Nakládané tofu se sušenými rajčaty, olivami a chilli papričkami


Ingredience:
Ingredience:
tofu značky Sunfood (2 krát natural, 1 krát uzené)3 ks
sušená rajčata8 ks
zelené olivy170 g
chilli papričky (kozí rohy)2 ks
cibule3 ks
česnek6 stroužků
sojová omáčka Tamari3-4 pol. lžíce
chilli džem + chilli hořčice na potření
bobkový list5 ks
nové koření5 kuliček
pepř černý celý5 ks
sladká uzená paprika1 a 1/2 lžičky
provensálské koření1 a 1/2 lžičky
olivový olej650 ml
čerstvá bazalka dle chuti
čerstvý rozmarýn dle chuti
Postup přípravy:

Po týdenním uležení v lednici máme hotovo. Nachystáme si oblíbený zeleninový salát, grilovanou a kvašenou zeleninu, domácí pečivo a s chutí vše zbaštíme.

Tofu si rozřízneme na požadovanou velikost, pořádně namažeme oblíbeným chilli džemem,
hořčicí (pálivost a chuť chilli džemu a hořčice je zcela na vás), posypeme libovolným kořením, přendáme do mísy s ostatními surovinami, zakápneme sojovkou a olivovým olejem a necháme tak 1-2 hodinky marinovat. Pak šup s tím do sklenice, do lednice a za týden....

Jak na to:

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno