Pažitka
Název:

Nakládaný hermelín


Nakládaný hermelín


Ingredience:
Ingredience:
hermelín6 ks
cibule2 ks
nové koření8 kuliček
bobkový list6 ks
celý pepř10 kuliček
olej1 l
chilli paprička dle chuti
Pasta:
česnek4 stroužky
červená paprika1 lžička
sůl1/2 lžičky
pepř špetka
Postup přípravy:

Hurá, podzim! Doba teplých šál, horkých čajů, přečtených knih a nakládaných dobrot.

Ne, že bych už se podzimu nemohla dočkat, léto a teplo bylo super, ale podzim mi nevadí, a dokážu si ho užít právě díky všemu, co přináší.

Kromě pickles, zelí nebo utopenců nemůže naši nakládací sezónu minout naložený hermelín. Recept mám od místního nadšence, který hermelín nakládal a dodával do jedné hospůdky, kam jsme na něj vždycky chodili. Nejlepší z hermelínů byl vždycky ten poslední, co zůstal úplně na dně sklenice a na talíři se málem roztekl.

Hermelíny rozřízni podél a jednu stranu namaž pastou, kterou připrav z utřeného česneku a všech ostatních ingrediencí na pastu, vlož kolečko cibule, přilož druhou půlku a spoj párátkem. Takto připravené hermelíny vkládej do připravené nádoby, prokládej cibulí, posyp kořením a zalij olejem. Pokud chceš, přidej chilli papričku.

Hermelín nejlíp chutná s čerstvým chlebem a červeným zelím.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno