Ingredience: | |
hermelín | 4 ks |
naložená sušená rajčata v oleji | hrst |
česnek celý | 1 ks |
kapary | lžička |
feferonka | 2 ks |
velká cibule | 1 ks |
čerstvá bazalka | hrstka |
pepř celý | 10 kuliček |
olej (dle sklenice zalít) | 1 láhev |
Jednotlivé ingredience volte dle vašich chutí. U nakládaných jídel, nešetřete čerstvými surovinymi. Za pár dnů, se vám sklenice bohatě odmění.
Rajčata, česnek, feferonku, kapary a bazalku posekáme v mixéru nebo nasekáme najemno nožem.
Hermelíny rozkrojíme na poloviny, vždy jednu z nich potřeme směsí a poklademe kolečky cibule. Přiklopíme druhou půlkou a důkladně přimáčkneme.
Naskládáme je do vhodné sklenice, proložíme cibulí, česnekem, pepřem a feferonkami (můžete přidat i listy bazalky, já na ni pak zapomněla) a celé zalijeme olejem. Necháme řádně proležet několik dní.
Směs můžete důkladně vtírat na sýr prsty po celé ploše, aby aroma bylo silné a rozložené rovnoměrně. Není pak nad chvíli večer u televize, kdy si dáte na talířek naložený sýr s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivkem.
Doboru chuť!