Pažitka
Název:

Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty


Nakládaný hermelín se sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
hermelín4 ks
naložená sušená rajčata v oleji hrst
česnek celý1 ks
kapary lžička
feferonka2 ks
velká cibule1 ks
čerstvá bazalka hrstka
pepř celý10 kuliček
olej (dle sklenice zalít)1 láhev
Postup přípravy:

Jednotlivé ingredience volte dle vašich chutí. U nakládaných jídel, nešetřete čerstvými surovinymi. Za pár dnů, se vám sklenice bohatě odmění.

Rajčata, česnek, feferonku, kapary a bazalku posekáme v mixéru nebo nasekáme najemno nožem.
Hermelíny rozkrojíme na poloviny, vždy jednu z nich potřeme směsí a poklademe kolečky cibule. Přiklopíme druhou půlkou a důkladně přimáčkneme.
Naskládáme je do vhodné sklenice, proložíme cibulí, česnekem, pepřem a feferonkami (můžete přidat i listy bazalky, já na ni pak zapomněla
) a celé zalijeme olejem. Necháme řádně proležet několik dní.

Směs můžete důkladně vtírat na sýr prsty po celé ploše, aby aroma bylo silné a rozložené rovnoměrně. Není pak nad chvíli večer u televize, kdy si dáte na talířek naložený sýr s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivkem.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno