Pažitka
Název:

Nakládaný hermelín


Nakládaný hermelín


Ingredience:
Ingredience:
hermelín10 ks
směs koření dle libosti
česnek1/2 paličky
sůl1 lžička
bobkový list5 ks
kvalitní rostlinný olej jednopruhový1 l
cibule1 kg
Postup přípravy:

Hermelíny sledujeme podle cibule! 

Nejdříve si připravíme směs koření podle chuti do malé misky. Přidáme utřený česnek, sůl a trochu oleje. Vše poté pěkně rozmícháme. Hermelíny rozkrájíme na 2 poloviny a na jednu z vnitřních polovin natřeme již připravenou omáčku z koření a česneku. Druhou půlku opět přiložíme nazpět, aby se obě poloviny Hermelínu pěkně spojili.

Do velké skleněné nádoby na 10 Hermelínů vložíme na dno vrstvu na kolečka nakrájené cibule a lísteček bobkového listu. Na cibuli vložíme první patro Hermelínů tak, aby byly ve stejné vrstvě. Další patra tvoříme podobně jako na začátku – tzn. cibule, bobkový list, Hermelíny atd. Na vrcholu zasypeme Hermelíny cibulí a zalijeme rostlinným olejem tak, aby vrchní vrstva cibule byla celá zatopena.

Nádobu poté uzavřeme a dáme na několik hodin do tepla.

Hermelíny sledujeme podle cibule! Jakmile je krásně měkká, můžeme konstatovat, že Hermelíny jsou správně naloženy. Nádobu uložíme do lednice a po vychlazení již můžeme podávat například s chilli papričkou.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Lukáš Dvořák

    zavřít okno