Pažitka
Název:

Nákyp z červené quinoy s brokolicí a květákem


Nákyp z červené quinoy s brokolicí a květákem


Ingredience:
Ingredience:
červená quinoa70 g
menší brokolice1 ks
květák3 růžičky
mrkev1 ks
vejce5 ks
gouda20 dkg
máslo oříšek
Postup přípravy:

Znáte quinou? Pokud jste neměli tu čest, je nejlepší příležitost začít. Jedná se jednu z nejstarších obilovin pocházející snad z Jižní Ameriky, kde byla pro domorodce považována za denní chléb. Překvapí vás též svou velmi jemnou a lahodnou chutí.

Quinou propláchneme a uvaříme v dvojnásobném množství vody. Zeleninu očistíme, oloupeme mrkev a nakrájíme vše na malé kostičky a uvaříme do poloměkka. Ušleháme sníh ze 3 bílků,žloutky si dáme stranou. Nastrouháme si goudu na jemném struhadle a smícháme se zbylými žloutky a 2 celými vejci. Zapékací misku si vymažeme oříškem másla, přidáme vychladlou quinou, zeleninu, vmícháme bílky a celé zalijeme rozšlehanými vejci s goudou. Troubu si předehřejeme na 180° a pečeme dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Petra Masařová

    zavřít okno