Ingredience: | |
kvalitní špekáčky | 4 ks |
cibule | 1 - 2 ks |
kyselá okurka | 3 ks |
Marináda: | |
olej | 2 lžíce |
kečup | 2 lžíce |
worcester | 2 lžíce |
hořčice | 2 lžíce |
voda | 4 lžíce |
drcené chilli | dle chuti |
sůl | špetka |
cukr | špetka |
pepř | špeka |
Vyznavači echt zdravé výživy dnes tento příspěvek nebudou číst a přejdou ho bez mrknutí oka. Ale jednou za rok si může člověk dát i něco echt nezdravého, ale dobrého nebo ne?
Pokud vám zbydou po grilování někdy buřtíky a už nemáte chuť ani na buřtguláš, zkuste tyto naložené špekáčky, které se zalijí horkou marinádou a v podstatě po vychladnutí si můžete pochutnávat.
Je to celé velmi jednoduché. Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli taky, okurky na nudličky a vše vložte do misky. Všechny přísady na marinádu dejte do kastrůlku a nechte provařit. Horkou marinádu nalijte na špekáčky a důkladně promíchejte. Přendejte obsah misky do sklenice, uzavřete a po vychladnutí můžete uložit do lednice. Můžete konzumovat už týž den.
Podrobné info: