Pažitka
Název:

Nejjemnější tiramisu


Nejjemnější tiramisu


Ingredience:
Ingredience:
vejce5 ks
třtinový nebo kokosový cukr5 lžic
mascarpone500 g
cukrářské piškoty, nejlépe Savoiardi1 balení
silná káva1 šálek
Amaretto2 víčka
kvalitní kakao na posypání
Postup přípravy:

Vůbec nevim, proč jsem si na tenhle báječnej italskej dezert tak dlouho netroufala. Příprava je přitom snadná a výsledek fantastickej! Navíc, když trefíte v Lidl Česká republika na italský tejdny a mascarpone pořídíte skoro za pusinku, není co řešit.

Do jedný misky oddělíme žloutky, do druhý bílky. Bílky vyšleháme do tuha a žloutky ušleháme s cukrem do hustý pěny, do který pak metlou zašleháme tiramisu. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný bílky a krém je hotovej. Sranda, co?
Uvaříme si hrnek silnýho kafe, vylijeme do misky, přidáme do něj Amaretto a necháme trochu vychladnout. Piškoty v kávě namáčíme asi tak vteřinku z obou stran a skládáme do připravenýho pekáčku nebo zapejkací misky. Na piškoty přijde polovina krému, a zase vrstva namočených piškotů. Končíme krémem a celý to posypeme kvalitním kakaem. 
Teď naposledy mi zbyly plátky mandlí, tak jsem je hodila nasucho opražit na pánev a nakonec přidala lžíčku cukru na zkaramelizování. Touhle křupavou dobrotou jsem Tiramisu posypala.Taky strašně dobrý.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno