Pažitka
Název:

Nejlepší čokoládové brownies


Nejlepší čokoládové brownies


Ingredience:
Ingredience:
hořká čokoláda (nejlépe 70%)120 g
máslo60 g
"šťastná" vajíčka2 ks
gtřtinový cukr180 g
vanilkový extrakt pár kapek
hladká mouka (v případě bezlepkové diety mandlová mouka)30 g
kvalitní kakao10 g
sůl špetka
Postup přípravy:

Vámi snad nejvíce poptávaný recept je konečně na blogu. Máte je hotové za chvilku a budete se olizovat až za ušima. Teda aspoň můj manžel tyto brownies naprosto miluje. Můžete k nim udělat malinový rozvar nebo přidat kopeček kvalitní zmrzliny a hned máte nový dezert. Dejte mi určitě vědět, jestli vám chutnaly. A nezapomeňte použít kvalitní čokoládu.

1. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Mezitím si v robotu vyšleháme vejce s cukrem (pokud není třtinový cukr jemný, doporučuji si ho ještě rozmixovat, poté se s vejcem lépe vyšlehá), špetkou soli a vanilkovým extraktem. Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec zlehka zamícháme s hladkou moukou (příp. mandlovou moukou) a přesátým kakaem.

2. Formu o velikosti cca 20 x 25 cm si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem (boky formy můžeme ještě vysypat moukou nebo vyložit i boky pečícím papírem). Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 stupňů 30 - 40 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno