

| Ingredience: | |
| tvarůžky | cca 400 g |
| pomazánkové máslo | 1 a půl balení |
| jarní cibulka | 1 ks |
| nasekaná pažitka | cca 2 vrchovaté lžíce |
| červená paprika | 1/2 lžičy |
| uzená červená paprika | 1/2 lžičky |
| pivo | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| K podávání: | |
| čerstvý chleba | dle potřeby |
| červená cibule | dle chuti |
| chilli paprička | dle chuti |
Název zní troufale, ale opravdu jsem nejedla lepší tvarůžkovou pomazánku, než je tato. A to mám tvarůžky opravdu ráda a pomazánek a nakládaných tvarůžků v pivu na různé způsoby jsem už ochutnala hodně. Nedávno jsem ji udělala návštěvě a jako pochoutku na bečce s kamarády a všichni chtěli recept. No tak tady je.
Tvarůžky nakrájejte na malé kostičky (asi 3x3 mm). Dejte je do mísy společně s pomazánkovým máslem, paprikami, pažitkou a na jemno nasekanou jarní cibulkou. Párkrát nad mísou pootočte mlýnkem s pepřem a přidejte špetku soli. Přilijte asi 3 lžíce piva a vše pořádně rozmíchejte. Přilévejte pivo po lžících a zároveň míchejte, až dostanete požadovanou konzistenci. Ta by měla být trochu řidší než běžné pomazánky, ale ne tekutá. Ochutnejte a případně dosolte. Takto připravenou pomazánku dejte přes noc odpočinout do lednice. Pivo se vstřebá do tvarůžku a pomazánka bude tak akorát na natírání. Podávejte namazanou na čerstvém chlebu s červenou cibulí a kolečkem čerstvé chilli papričky. Můžete zkusit i s česnekovými topinkami.
Podrobné info: