

| Ingredience: | |
| změklé máslo | 150 g |
| cukr krupice | 180 g |
| vejce | 2 ks |
| vanilkový extrakt | 1 lžíce |
| tvaroh měkký | 250 g |
| hladká mouka | 500 g |
| kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
| kůra z citronu | 1/2 ks |
| sůl | 1 špetka |
| mandlové plátky | 50 g |
| rozinky namočené v rumu | 50 g |
| rozšlehané vejce | 1 ks |
| plátky mandlí na posypaní | 1 hrstka |
| rozpuštěné máslo | 20 g |
| moučkový cukr s vanilkou na posypání | 1 hrst |
Už několik let se s mamkou domlouvám, že si od ní vezmu recept na tvarohový mazanec, a když na to konečně dojde, a já ho upeču a začnu sepisovat postup na blog, zjistím, že úplně to stejné těsto chystám každý rok na Vánoce a peču z něho tvarohovou štólu... to prostě nevymyslíš! Ta tvarohová štóla je můj oblíbený recept, bez ní by u nás nebyl advent. Myslím, že podobnou tradici zavedu i na Velikonoce a krom klasického kynutého mazance budeme péct i ten tvarohový. Já jsem tedy zvolila jeho miniverzi, upekla jsem místo velkého mazance tři malé bochánky. Mini mazance mi přijdou roztomilé a ještě můžete podělit rodinu. Jeden teda zmizel během půl hodiny, nestačil ani vychladnout a manžel prohlásil, během nenápadného ukrajování a ujídání, že tenhle mazanec je přímo luxusní.