Pažitka
Název:

Nepečené košíčky se Šmakounem brusinky a goji, jahodami a strouhanou čokoládou

bez bkm, laktózy


Nepečené košíčky se Šmakounem brusinky a goji, jahodami a strouhanou čokoládou


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky50 g
strouhaný kokos50 g
kešu ořechy70 g
kakaový prášek10 g
datlový sirup či med2 - 3 lžíce
kokosový olej bio raw40 - 50 g
Krém:
Šmakoun brusinky a goji100 - 150 g
jahody158 g
Vivani čokoláda na vaření dle potřeby
Postup přípravy:

Tuto verzi korpusu miluji a je to mé nejoblíbenější "těsto". Jeho využitelnost je strašně pestrá, od dortů, nepečených sušenek, korpusů na tartaletky, košíčky, prostě nemá chybu. Je snadné nejen na přípravu, ale i časově nenáročné. Dnes jsem měla obrovskou chuť na jahody a přemýšlela jsem o krému. Máme zásobu jahod v mrazáku, tudíž nebyl problém si je dopřát. V kombinaci se Šmakounem brusinky a Goji prostě úžasný krém, který se hodí nejen jako náplň, ale i na lívanečky, prostě mňam a navíc je bohatým zdrojem bílkovin, co víc si přát.

Ovesné vločky si nameleme společně s kešu ořechy a kokosem. Nemáčela jsem kešu ořechy předem, využívám sekací nádoby k tyčovému mixéru. Namletou směs ovesných vloček, ořechů a kokosu nasypeme do mísy, přidáme kakaový prášek, datlový sirup a dle konzistence a pojivosti hmoty kokosový olej. 
Těsto důkladně propracujeme, košíčky naplníme těstem, pomocí prstů vytvarujeme dno a stěny košíčků, dáme zatuhnout do lednice přibližně na 15 minut. Košíčky musí zatuhnout, aby šly vyndat z formy.
Mezitím si připravíme náplň. Jahody vyšleháme postupně s najemno nastrouhaným Šmakounem brusinky a goji. Jahody přidáváme postupně dle konzistence. Pokud chceme krém, kterým by se výrazněji zdobilo, tak musíme přidat Šmakouna navíc nebo lžíci kokosového oleje, dáme zachladit do lednice a následně nazdobíme.
Nazdobené košíčky vložíme vychladit do lednice a pak si je jen u kávy vychutnáme.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno