Název:Nepečený cheesecake
Ingredience:
| Ingredience: |
| sýr ricotta | 250 g |
| sýr Phiadelphia | 300 g |
| smetana ke šlehání | 300 ml |
| rozpuětěné máslo | 75 g |
| sušenky Oreo | 150 g |
| cukr moučka | 150 g |
| vanilkový cukr nebo vanilkové aroma | 2 lžičky |
| čokoláda (na vaření, nebo poleva) | 50 g |
| jahody nebo jiné ovoce | na ozdobu |
| lístky máty | na ozdobu |
Postup přípravy:Nepečený jsem zkoušela poprvé. Chuťově je naprosto delikátní, jen se mi zdálo, že nedržel dostatečně rychle tvar, v receptu je na vychlazení 8 hodin, ale ve skutečnosti drží ideálně tvar až po 24 hodinách. Problém byl také trochu s oddělením dortu od formy, protože sušenky hodně ztuhnou, ale já mu vše odpouštím, protože je to veliké pochutnání.
Sušenky rozmačkejte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Formu na dort vymažte máslem a pečicím papírem vyložte dno i boky formy. Na dno natlačte sušenky a dejte na 30 min. do lednice. Mezitím smíchejte v míse ricottu, sýr Philadelphia, smetanu ke šlehání, cukr, vanilkový cukr (nebo aroma) a vše ušlehejte, směs by měla být pevnější, ale ne přešlehaná. Nyní ji celou přelijte na korpus a uhlaďte. Cheesecake po vychlazení min. 8 hodin, ideálně 24 hodin ozdobte rozpuštěnou čokoládou a čerstvým ovocem, případně lístky máty.
Recept: Cheesecake sans cuisson, Gateaux de reves, Linda Lomelino
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno