Pažitka
Název:

Nepečený cheesecake z lučiny s malinami


Nepečený cheesecake z lučiny s malinami


Ingredience:
Ingredience:
máslové sušenky Club2 balení
máslo100 g
lučina500 g
smetana na šlehání1 kelímek
vanilkový lusk1 ks
cukr moučka100 g
maliny na ozdobení
Postup přípravy:

Do tohoto koláče jsem se pustila zejména proto, že mi má úžasná sousedka donesla kilový kyblík lučiny, který sehnala za směšnou cenu. Jediný problém byl, že za pár dnů měla končit spotřeba a tak bylo nutné jej rychle zpracovat. Myslím si, že tato úprava je mnohem lepší než si lučinu mazat 5x denně na chleba.

Nejprve si necháme rozpustit máslo v kastrůlku. Následně si dáme do sáčku sušenky a pomocí válečku je nadrtíme na drobky, které si dáme do misky a zalijeme rozpuštěným máslem. Mačkáme, dokud se nám hmota nezačne spojovat. Nemusíte se děsit, že bude směs stále drobivá, v lednici hezky ztuhne. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem, na který následně vysypeme základ korpusu. Pomocí lžíce směs mačkáme tak, aby nám vznikl pevný podklad, a dáme do lednice. Následuje příprava krému. Do misky si dáme lučinu, zrníčka vanilkového lusku a cukr a vyšleháme krém. Následně vyšleháme šlehačku, kterou poté promícháme s krémem z lučiny. Nyní už nezbývá než navrstvit krém na sušenkový korpus. Krém hezky uhladíme, dáme vychladit do lednice a máme hotovo. Před podáváním můžeme dozdobit malinami nebo jakýmkoliv jiným ovocem dle chuti.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno