Pažitka
Název:

Noky s brynzou a křupavou slaninou


Noky s brynzou a křupavou slaninou


Ingredience:
Ingredience:
noky500 g
brynza125 g
zakysaná smetana4 lžíce
slanina100 g
Postup přípravy:

Nedávno jsem se tak zamyslela a dostala jsem obrovskou chuť na brynzové halušky. Ale znáte to. Nastrouhat brambory, udělat těsto, uvařit a výsledkem je hodina práce a celá špinavá kuchyně. Přesně na tohle jsem náladu neměla. 

A tak jsem si řekla, čím to nahradit. Došlo mi, že na mrazáku mám domácí noky. Jednou za čas se totiž pustím do přípravy noků, uvařím napůl a zamrazím. Pak je stačí jen minutku povařit a máte ihned hotové domácí noky. 

Koupila jsem tedy brynzu a postupovala úplně stejně, jako když dělám tuto dokonalou slovenskou pochoutku.

Nejprve uvaříme noky ve slané vodě.

Pokrájíme slaninu na tenké proužky a vložíme na pánev. Opékáme jí pomalu na středním plameni do křupava.

 Do misky vložíme brynzu.

 Přidáme 4 lžíce zakysané smetany a promícháme.

 Směs smícháme s uvařenými noky.

A na vrch noků poklademe křupavou vypečenou slaninu (tekutý tuk tam nedávejte). A posypeme pokrájenou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno