Pažitka
Název:

Nudle s žampionovou směsí a vejcem


Nudle s žampionovou směsí a vejcem


Ingredience:
Ingredience:
asijské pšeničné nudle500 g
Ghí2 lžíce
velká červená cibule2 ks
řapíkatý celer6 stonků
žampiony nakrájené na plátky250 g
sušená rajčata dle chuti
mrkev2 ks
mražený špenát (listy) miska
vejce6 ks
čerstvá petrželka nebo koriandr dle chuti
mungo klíčky dle chuti
sezam dle chuti
omáčka shoyu dle chuti
Postup přípravy:

Trochu jsem teď zanedbávala blogování a celkem se mi to nakupilo. Potřebovala bych nutně delší den, víc času na tvorbu a současně netrpět pocitem viny, když ho všechen nedávám dětem. Taky víc spánku, protože jsem člověk, který dokáže malovat nebo číst si knihu do 2 ráno.

Mám něco jako neustálý proud nápadů a vizí. Rozjela jsem od nového roku několik projektů a další se pomalu ale jistě zhmotňují. Mám z toho radost!

A kde beru pořád tu energii? Ještě takhle koncem zimy? Upřímně, zdravá strava a zdravá psychika budou vždy naším základním energetickým pilířem. Jak si ale dovedeme na míru tuto energii dávkovat je snad ještě důležitější. A jsme zase u toho, máme tu přece 4 roční období, na které bychom měli umět pružně reagovat. Držet konstantní výkon je o zdraví, a proto naslouchejte svému tělu. 

Tyhle nudle jsme měli v neděli k obědu, neskutečná dobrota! Přitom to byla spíš improvizace, protože jsem na nudle po asijsku neměla doma vše potřebné. Jinak hůlkami rozhodně nejím, neboť to neumím, to jen pro tu fotku (smích). Hůlkami jedí lidé v Asii jedna z tradice, ale prý je to dobré i pro trávení. Naberete totiž pouze takové množství, které je tak akorát sousto do pusy pro dobré rozkousání.

Nudle uvaříme podle návodu. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Ve vyšší pánvi orestujeme cibuli. Nekrájíme ji tak na jemno, ale třeba na čtvrtměsíčky. Osolíme a přidáme žampiony, řapíkatý celer, rajčátka, kolečka mrkve a podlijeme asi 100ml vody. Přiklopíme a dusíme asi 10 minut, na závěr jsem vložila jen prohřát mražené listy špenátu. Nepřetáhněte ho, jinak vám ošklivě zhnědne a pak spíš zatěžuje trávení. Můžeme promíchat v pánvi s nudlemi, pokud víme, že t vše sníme hned čerstvé, nebo servírujeme zvlášť. Jinak se totiž nudle rozmočí a obarví sosíkem. Dochutíme pravou sojovkou a servírujeme s vejci, čerstvou natí, klíčky apod.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno