

| Koprové želé: | |
| tekutina | 250 ml |
| gellan | 4,8 g |
| cukr | špetka |
| sůl | špetka |
| ocet | pár kapek |
| Espuma z kozího sýra: | |
| smetana | 500 ml |
| kozí sýr | 200 g |
| proespuma | 3 g |
Nudle z kopru trošku jinak....
Koprové želé
Tekutinu si dochutíme a metlou do ní vmícháme gellan. Důležité je celou směs nechat projít varem. Hned po stáhnutí z plotny je nutné tekutinu vylít na plato, plech nebo nerezový stůl. Gellan tuhne do necelé minuty a zcela ztuhne do tří minut a je připravený ke krájení.
Poznámka: U kyselosti pozor! (Tekutina nesmí být hodně kyselá, jinak gellan nebude fungovat)
Espuma z kozího sýra
Smetanu svaříme se sýrem, solí. Do svařené směsi přidáme proespuma a rozmixujeme. Směs přecedíme přes jemný cedník a nalijeme do espomové lahve. Přidáme dvě bombičky CO2 a celou lahev dáme chladit.