Pažitka
Název:

Nudle z kopru na espumě z kozího sýra


Nudle z kopru na espumě z kozího sýra


Ingredience:
Koprové želé:
tekutina250 ml
gellan4,8 g
cukr špetka
sůl špetka
ocet pár kapek
Espuma z kozího sýra:
smetana500 ml
kozí sýr200 g
proespuma3 g
Postup přípravy:

Nudle z kopru trošku jinak....

Koprové želé
Tekutinu si dochutíme a metlou do ní vmícháme gellan. Důležité je celou směs nechat projít varem. Hned po stáhnutí z plotny je nutné tekutinu vylít na plato, plech nebo nerezový stůl. Gellan tuhne do necelé minuty a zcela ztuhne do tří minut a je připravený ke krájení.
Poznámka: U kyselosti pozor! (Tekutina nesmí být hodně kyselá, jinak gellan nebude fungovat)

Espuma z kozího sýra
Smetanu svaříme se sýrem, solí. Do svařené směsi přidáme proespuma a rozmixujeme. Směs přecedíme přes jemný cedník a nalijeme do espomové lahve. Přidáme dvě bombičky CO2 a celou lahev dáme chladit.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jakub Lev

    zavřít okno