

| Žemlovka: | |
| rohlíky (lépe croissanty) | 5 ks |
| Nutella | 150 g |
| větší vejce | 4 ks |
| 12% smetana na vaření | cca 500 ml |
| muscovado cukr | 3/4 hrníčku |
| ořechy (pekanové, vlašské, lískové...) | hrst |
| vanilková tresť (není třeba) | 5 kapek |
| sůl | 1 lžička |
| cukr moučka | na posypání |
| Pudink: | |
| mléko | 600 ml |
| vanilkový pudink | 1 sáček |
V New Yorku jsem byla u vytržení, jak tam "frčí" žemlovka. Na tento bread cake narazíte opravdu dost často, což nás samozřejmě přivedlo na otázku, kdy jsme naposled měli žemlovku. Nevzpomněli jsme si, a to byla výzva k nápravě. Jenže žemlovka... to zní trochu nudně. Ovšem s nutellou a pudinkovým přelivem, to už je jiná! Nebo s vanilkovou zmrzlinou? K tomu oříšky a jste polapeni. Tak schválně.
Troubu si předehřejte na 180°C. Rohlíky nejprve podélně rozkrojte a namažte nutellou dle libosti. Potom je nakrájejte na kolečka, vyložte jimi nevymazanou zapékací mísu a posypte je ořechy. Ve vedlejší míse smíchejte celá vejce, smetnu, cukr, sůl, potažmo vanilkovou tresť a vyšlehejte metličkou. Touto směsí zalijte rohlíky a dejte je do trouby přikryté alobalem. Takto je pečte po 30 minut, posléze sundejte alobal a dopečte ještě po 10 minut.
Mezitím si můžete připravit pudink na polití. Připravte jej podle návodu s tím, že přidáte více mléka, aby byl pudink tekutý a mohli jste jím žemlovku polévat. Na sáček pudinku tedy budete potřebovat minimálně 600 ml mléka. Gurmáni nechť si n studenou žemlovku pudink klidně ohřejí.
Mimochodem úspěšně otestováno na dětech i dospělých.
Podrobné info: