Pažitka
Název:

Nutellová žemlovka


Nutellová žemlovka


Ingredience:
Žemlovka:
rohlíky (lépe croissanty)5 ks
Nutella150 g
větší vejce4 ks
12% smetana na vařenícca 500 ml
muscovado cukr3/4 hrníčku
ořechy (pekanové, vlašské, lískové...) hrst
vanilková tresť (není třeba)5 kapek
sůl1 lžička
cukr moučka na posypání
Pudink:
mléko600 ml
vanilkový pudink1 sáček
Postup přípravy:

V New Yorku jsem byla u vytržení, jak tam "frčí" žemlovka. Na tento bread cake narazíte opravdu dost často, což nás samozřejmě přivedlo na otázku, kdy jsme naposled měli žemlovku. Nevzpomněli jsme si, a to byla výzva k nápravě. Jenže žemlovka... to zní trochu nudně. Ovšem s nutellou a pudinkovým přelivem, to už je jiná! Nebo s vanilkovou zmrzlinou? K tomu oříšky a jste polapeni. Tak schválně.

Troubu si předehřejte na 180°C. Rohlíky nejprve podélně rozkrojte a namažte nutellou dle libosti. Potom je nakrájejte na kolečka, vyložte jimi nevymazanou zapékací mísu a posypte je ořechy. Ve vedlejší míse smíchejte celá vejce, smetnu, cukr, sůl, potažmo vanilkovou tresť a vyšlehejte metličkou. Touto směsí zalijte rohlíky a dejte je do trouby přikryté alobalem. Takto je pečte po 30 minut, posléze sundejte alobal a dopečte ještě po 10 minut. 

Mezitím si můžete připravit pudink na polití. Připravte jej podle návodu s tím, že přidáte více mléka, aby byl pudink tekutý a mohli jste jím žemlovku polévat. Na sáček pudinku tedy budete potřebovat minimálně 600 ml mléka. Gurmáni nechť si n studenou žemlovku pudink klidně ohřejí. 

Mimochodem úspěšně otestováno na dětech i dospělých.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Lužná

    zavřít okno