Pažitka
Název:

Obložené batátové muffiny


Obložené batátové muffiny


Ingredience:
Ingredience:
batát1 ks
quinoa60 g
máslo1 lžíce
vejce1 ks
mléko60 ml
tymián3 snítky
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 balíčku
sůl dle chuti
lučina dle chuti
polníček dle chuti
kvalitní šunka dle chuti
sýr (mozzarella) dle chuti
rajčata dle chuti
bazalka dle chuti
Postup přípravy:

Muffiny u nás milujeme, to je známá věc. Ve většině případů je pečeme sladké, ale i jejich slaná podoba má něco do sebe. Dnes jsem zvolila právě jejich slanou podobu a využila je i jako základ pro vytvoření obložené varianty. Tato varianta vám skvěle nahradí obložené chlebíčky.

Nejprve batát oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vodě do měkka. Poté jej rozmačkáme a dáme stranou. Uvaříme si quinoi dle návodu na obalu a necháme zchladnout. V míse smícháme rozmačkaný batát, zchladlou quinoi, prášek do pečiva, nasekaným tymiánem, solí a přidáme mléko, rozpuštěné mléko a vejce. Promícháme a rozdělíme do formy na muffiny, vyložené silikonovými košíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 50 minut. Upečené muffiny necháme zachladnout. Podélně je rozřízneme, na každý dáme lžičku lučiny, plátek šunky, sýra a polníček a přiklopíme druhou půlkou.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno