

| Ingredience: | |
| zavařené broskve | 0,5 kg |
| cukr moučka | 100 g |
| máslo | 150 g |
| citronová kůra | 1 lžička |
| vejce | 2 ks |
| špaldová mouka (typ 630 Lidl) | 250 g |
| kypřící prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
| plátky mandlí | 100 g |
| mléko | 200 ml |
Babička nás neustále zásobuje nějakými zavařeninami, které je potřeba nějak dále zpracovat. A tak když se mi tu sešlo pár sklenic zavařených broskví, byl odpolední moučník skoro jasný. Jen jsem chtěla vyzkoušet něco trochu jiného než například klasickou bublaninu a proto vznikl tento obrácený koláč.
Broskve slijeme a necháme okapat, nakrájíme na plátky. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Na dno formy nasypeme hrst plátků mandlí a vyskládáme plátky broskví. Zbytek mandlí nameleme na jemno. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru, vejce, zbytek mandlí, mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rovnoměrně navrstvíme na broskve. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut. Koláč necháme lehce zchladnout a pak pomocí dvou talířů překlopíme.
Podrobné info: