

| Knedlíky: | |
| rýžová mouka + na podsypání | 250 g |
| kukuřičný škrob | 2 lžíce |
| kypřící prášek | 1 lžička |
| celé větší vejce | 2 ks |
| nasekaná petrželka | hrst |
| sůl | dle chuti |
| Segedín: | |
| bílé kysané zelí | 500 g |
| krůtí prsa | 500 g |
| velká cibule | 1 ks |
| bílý řecký jogurt | dle chuti |
| mletá červená paprika | dle chuti |
| kokosový olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Měla jsem chuť na segedín a tak jsem si vymyslela tuto variantu. Navíc mám nový tlakový hrnec od Lamartu a to je prostě top, hlavně ta úspora času.
Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky a přidáme špetku soli. Do mísy dáme rýžovou mouku, kukuřičný škrob a nasekanou petrželku Zamícháme vařečkou a přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Vařečkou nebo rukou vymícháme lepivé těsto, ze kterého na prkénku posypaném rýžovou moukou tvarujeme knedlík.
Knedlíky opatrně vkládáme o vroucí vody. Po vložení nemícháme! Po prvních 5 minutách varu můžeme opatrně promíchat (otočit knedlíky). Vaříme cca 15 minut.
Do tlakového hrnce dáme olej a zpěníme cibulku a zaprášíme paprikou. Přidáme pokrájené maso, zelí, sůl a pepř. Podlijeme a dusíme cca 30 minut v hrnci.
Vmícháme jogurt a servírujeme.
Podrobné info: