Pažitka
Název:

Odlehčený "segedín" s rýžovým bylinkovým knedlíkem


Odlehčený "segedín" s rýžovým bylinkovým knedlíkem


Ingredience:
Knedlíky:
rýžová mouka + na podsypání250 g
kukuřičný škrob2 lžíce
kypřící prášek1 lžička
celé větší vejce2 ks
nasekaná petrželka hrst
sůl dle chuti
Segedín:
bílé kysané zelí500 g
krůtí prsa500 g
velká cibule1 ks
bílý řecký jogurt dle chuti
mletá červená paprika dle chuti
kokosový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Měla jsem chuť na segedín a tak jsem si vymyslela tuto variantu. Navíc mám nový tlakový hrnec od Lamartu a to je prostě top, hlavně ta úspora času.

Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky a přidáme špetku soli. Do mísy dáme rýžovou mouku, kukuřičný škrob a nasekanou petrželku Zamícháme vařečkou a přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Vařečkou nebo rukou vymícháme lepivé těsto, ze kterého na prkénku posypaném rýžovou moukou tvarujeme knedlík.

Knedlíky opatrně vkládáme o vroucí vody. Po vložení nemícháme! Po prvních 5 minutách varu můžeme opatrně promíchat (otočit knedlíky). Vaříme cca 15 minut.

Do tlakového hrnce dáme olej a zpěníme cibulku a zaprášíme paprikou. Přidáme pokrájené maso, zelí, sůl a pepř. Podlijeme a dusíme cca 30 minut v hrnci.

Vmícháme jogurt a servírujeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno