Pažitka
Název:

Okurková limonáda kvašená v lahvi


Okurková limonáda kvašená v lahvi


Ingredience:
Ingredience:
převařená voda3 l
limetka2 ks
cukr10 lžic
sušené kvasnice1/2 lžičky
salátová okurka3 ks
čerstvý tymián, bazalka, zázvor dl cuti
Postup přípravy:

Ještě včera jsem si myslela, že mou favoritkou je bezinková limonáda. Dnes jsem zase na pochybách, jestli se náhodou nevrátím k těm okurkámZkusila jsem aplikovat princip kvašení i na tu okurkovou a dopadlo to přesně tak jak jsem si představovala. Je jiná než co dostanete v restauraci, ale je jedinečná.
Nemoha jsem si odpustit ji vyzkoušet i v kombinaci s mým oblíbeným ginem. Báječná vzpomínka na jednu dlouhou noc, lák z okurek a s mojí skvělou přítelkyni Janu.

Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté limetky a nastrouhané okurky.
Takto naloženou limonádu nechte v zakryté sklenici při pokojové teplotě 24 hodin. Poté ji přeceďte přes cedník, nebo gázu a nechte vychladit. 
V uzavřené lahvi vám vydrží v lednici minimálně 24 hodin, tedy pokud ji mezitím nevypijete jako já.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno