Pažitka
Název:

Okurková marmeláda


Okurková marmeláda


Ingredience:
Ingredience:
salátová okurka (750 g)3 ks
želírovací cukr* dle potřeby
šťáva z 1/2 citronu
sůl1 lžička
strouhaný zázvor1 lžička
Postup přípravy:

Vloni jsem tuto nezvyklou pochoutku objevila náhodou ve vinném sklípku v Pavlově, paní mi tehdy doporučila, že skvěle chutná s grilovanými žebry. Grilované maso a sladké to je moje. Tak jsem se letos pustila do její výroby. Trochu jsem ji vylepšila a už dnes vím, že jsem ji neděla naposled. Chutná skvěle nejenom s grilovaným masem, ale i namazaná na čerstvé bagetě, nebo dokonce croissantu. Je to nezvyklé, je to trochu šílené, ale je to děsně dobré. Věřte mi.

Okurky omyjte, pokud chcete můžete i oloupat, ale není to nutné. Omyté okurky nastrouhejte na struhadle, já použila hrubší nudličky, protože mám ráda v jídle strukturu. Okurky dejte do hrnce a přidejte cukr, sůl dle chuti a zázvor. Nechte přibližně 2 hodiny odpočívat. 
Po dvou hodinách přiveďte okurky k varu, přidejte citronovou šťávu a vařte 5 minut. Poté okamžitě plňte do uzavíratelných sklenic vypláchnutých horkou vodou. Uzavřené sklenice otoče dnem vzhůru a nechte vychladnout. 
Marmeláda má dlouhou trvanlivost, pouze po otevření skladujte v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno