Pažitka
Název:

Okurková zmrzlina s ginem


Okurková zmrzlina s ginem


Ingredience:
Ingredience:
salátové okurky4 ks
citrony2 ks
máta3 stonky
cukr krystal180 g
gin pro dospěláky3-4 lžíce
Postup přípravy:
Spojení "okurková zmrzlina" vyvolává různé emoce - od zvědavosti, pobavení, nedůvěry až po odpor. Záleží na tom, jak moc rádi zkoušíte nové či neobvyklé chutě. Zmrzliny se ale rozhodně nebojte a rozhodně zkuste více než jednu lžičku. 
První sousto je sice opravdu okurkové, s druhou lžičkou se vám na jazyku rozvoní i citron s mátou, celá ta kompozice je výrazně osvěžující a na horké léto přímo ideální. Garantuji, že jen u těch dvou lžiček rozhodně nezůstanete*. Recept převzat doslova a do písmene z blogu Tři kopečky patřící jedné vášnivé zmrzlinářce.

*Vyzkoušeno i na zapřísáhlých odpůrcích všech novot.

Okurky oloupeme, nastrouháme nahrubo a rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo nakrájené na kousky rozmixujeme rovnou. Přecedíme přes cedník (vyložený plátýnkem), abychom zachytili všechnu šťávu. Okurkovou dužinu poté ještě důkladně vymačkáme, každé zmařené kapky by byla škoda. 
 
Cukr rozpustíme v kastrůlku s troškou vody. Vychladlý přilijeme do okurkové šťávy, přidáme šťávu z citronů, gin a nadrobno nasekanou mátu. Další práci necháme na zmrzlinovači, případně směs vložíme do mrazáku a každých 30 minut důkladně promícháme metličkou. 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno