

| Ingredience: | |
| velká okurka, oloupaná a nasekaná na menší kousky | 2 ks |
| zelená cibulka, nasekaná | 4 ks |
| petržel | hrst |
| čerstvá máta | hrst |
| zakysaná smetana | 1 šálek |
| olivový olej | 1/3 šálku |
| jablečný ocet | 1 lžička |
| wasabi pasta a dle dochucení | 1 lžička |
| sůl | dle chuti |
| nakrájená okurka | na ozdobu |
| sezamový olej | na ozdobu |
| restovaný černý sezam | dle chuti |
Po dlouhé době sem dávám recept. Je to takový můj únik od reality, do které jsem se dostala. Rekonstrukce bistra se už „pomalu sune rychleji“, a snad se to do září stihne. Řekla jsme si, že se nebudu stresovat, protože do té doby jsme stejně s Teplou kačkou venku na street foodech.
Navařit, vyfotit si ta jídla a pak si je sníst, je pro mě odměna, protože zapomínám jíst a tuhle krásu si dám s chutí.
Udělat si tuhle polévku je to nejlehčí a zvládne to opravdu každý. Navíc si myslím, že je v tomhle ideální pro ty, co máte nějakou tu dietu, jako třeba nízkosacharidovou, kterou se snažím dodržovat i já, ale moc mi to nejde, vlastně vůbec.
Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte. Ochutnávejte a přidejte popřípadě sůl a wasabi. Podávejte v malých šálcích, miskách nebo sklenicích a ozdobte okurkami, zakápněte sezamovým olejem a posypte černými sezamovými semínky.
Podrobné info: