Pažitka
Název:

Okurkovo-pomerančová limonáda s bezovým sirupem, mátou a meduňkou


Okurkovo-pomerančová limonáda s bezovým sirupem, mátou a meduňkou


Ingredience:
Ingredience:
okurka3/4 ks
perlivá voda1 l
pomeranč1 ks
máta pár lístků
meduňka pár lístků
sirup z bezových květů dle chuti
cukr dle chuti
kostky ledu dle potřeby
Postup přípravy:

Tak mám nový mixér, a protože mi tu pořád vyskakovaly provokativní příspěvky s limonádami, tak jsem chtěla zkusit také ti slavnou okurkovou. Byla výborná a tak jsem nelenila udělat rodinný výlet do Tesca dokoupit limetky na další várku. Bohužel limetky neměli, takže vznikla nová verze.

1/2 okurky nakrájím i se slupkou a rozmixuju. Zbývající 1/4 nakrájím na kolečka přímo do limonády.
Rozmixovanou okurku zaliju trochou perlivé vody a dám do lednice na 10-15 min odležet.
Poté přecedím přes sítko nebo plátýnko a doliju zbytek vody. Vymačkám šťávu z půlky pomeranče a zbytek nakrájím do limonády. Naliju sirup dle chuti - já měla doma jen zbytek, cca 1 lžíci, tak jsem pak jednotlivé porce dosladila cukrem dle potřeby. 
Ozdobím mátou a meduňkou. 
Kostky ledu dám do sklenic a zaliju limonádou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno