Pažitka
Název:

Omáčka z červené čočky s quinoa noky

bezlepkový recept, vhodné pro abmk


Omáčka z červené čočky s quinoa noky


Ingredience:
Ingredience:
cibule50 g
mrkev50 g
petržel50 g
celer50 g
červená čočka120 g
olej2 lžíce
rajšký protlak2 lžíce
zeleninový vývar500 ml
rýžová smetana200 ml
sůl dle chuti
saturejka dle chuti
drcený kmín dle chuti
sušený česnek dle chuti
Noky (25 ks):
quinoa70 g
žloutek2 ks
jáhlová mouka100 g
kukuřičná hrubá mouka60 g
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dostala jsem od kamarádky červenou čočku a quinou, se kterou jsem se ještě nesetkala. Takže naše pondělí opět pod heslem POPRVÉ.

Na oleji jsem nechala zezlátnout pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu, přisypala jsem čočku a ještě 3min opékala. Poté jsem přidala koření, protlak a zalila vývarem. Dusila jsem, dokud se tekutina neodpařila. Nakonec jsem vmíchala smetanu a vše rozmixovala.

Noky:

Quinou jsem uvařila podle návodu, do vychladlé přidala žloutky, sůl a obě mouky. Směs jsem nechala asi 5-10min odpočinout, trochu zhoustne. Kávovou lžičkou jsem pak vhazovala noky do vroucí osolené vody. Po vyplavání jsem ještě asi 2min vařila.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno