

| Ingredience: | |
| cibule | 50 g |
| mrkev | 50 g |
| petržel | 50 g |
| celer | 50 g |
| červená čočka | 120 g |
| olej | 2 lžíce |
| rajšký protlak | 2 lžíce |
| zeleninový vývar | 500 ml |
| rýžová smetana | 200 ml |
| sůl | dle chuti |
| saturejka | dle chuti |
| drcený kmín | dle chuti |
| sušený česnek | dle chuti |
| Noky (25 ks): | |
| quinoa | 70 g |
| žloutek | 2 ks |
| jáhlová mouka | 100 g |
| kukuřičná hrubá mouka | 60 g |
| sůl | dle chuti |
Dostala jsem od kamarádky červenou čočku a quinou, se kterou jsem se ještě nesetkala. Takže naše pondělí opět pod heslem POPRVÉ.
Na oleji jsem nechala zezlátnout pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu, přisypala jsem čočku a ještě 3min opékala. Poté jsem přidala koření, protlak a zalila vývarem. Dusila jsem, dokud se tekutina neodpařila. Nakonec jsem vmíchala smetanu a vše rozmixovala.
Noky:
Quinou jsem uvařila podle návodu, do vychladlé přidala žloutky, sůl a obě mouky. Směs jsem nechala asi 5-10min odpočinout, trochu zhoustne. Kávovou lžičkou jsem pak vhazovala noky do vroucí osolené vody. Po vyplavání jsem ještě asi 2min vařila.
Podrobné info: