větší lilek | 1 ks |
jarní cibulka | 2 ks |
sušená šunka (lze vynechat) | pár plátků |
sušená rajčata naložená v oleji | hrst |
česnek | 2 - 3 stroužky |
čerstvá bazalka | hrst |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
těstoviny | dle potřeby |
Ingredience: |
prostě skvělá omáčka k těstovinám.
Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250°C a upečeme dohněda. Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme.
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek, zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme, dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku.