Pažitka
Název:

Omáčka z pečeného lilku


Omáčka z pečeného lilku


Ingredience:
větší lilek1 ks
jarní cibulka2 ks
sušená šunka (lze vynechat) pár plátků
sušená rajčata naložená v oleji hrst
česnek2 - 3 stroužky
čerstvá bazalka hrst
olivový olej trochu
sůl špetka
těstoviny dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

prostě skvělá omáčka k těstovinám.

Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250°C a upečeme dohněda. Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme.
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek, zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme, dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno