Pažitka
Název:

Omeleta s houbami a pestem z medvědího česneku


Omeleta s houbami a pestem z medvědího česneku


Ingredience:
Ingredience:
vajíčka4 ks
líhovec150 g
pesto z medvědího česneku6 lžiček
olej (ghí) dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bageta k podávání
Postup přípravy:

Tahle omeleta se skládá jenom ze tří hlavních ingrediencí, vajíček, líhovce neboli shimeji (ano, to je ta houba) a medvědího česneku. Vše jsem koupila na Kulaťáku.

Je to rychlá a spontánní věc tahle omeleta. Prostě jsem na trhu koupila první svazek krásně zeleného medvědího česneku, vajíčka a trs hub, které mi padly do oka. Často vůbec netuším, co uvařím. Ale myslím, že když nakoupíte krásné a čerstvé ingredience, jde to potom už všechno samo.

Připravte si pesto z medvědího česneku. Já jsem tentokrát v pestu místo piniových nebo kešu oříšků použila semínka slunečnicová. Pesto bylo výborné a navíc slunečnicová semínka jsou dostupnější nejenom v obchodech, ale hlavně i cenou.

Z trsu hub odkrojte spodek (je to stejné jako u trsu hlívy). Rozdělte je na jednotlivé houbičky.

Na rozpálenou pánev nalijte trochu oleje nebo přepuštěného másla a přidejte houby. Osolte, restujte minutu a na pánev vlijte rozkvrdlaná vajíčka. Ztlumte plamen a na mírném ohni opékejte. Vajíčka na povrchu nemusí být úplně tuhá, ať není omeleta zbytečně vysušená.

Hotovou omeletu osolte, opepřete a pokapejte pestem z medvědího česneku.

Podávejte s bagetou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno