Pažitka
Název:

Omeleta s patizonem, rajčátky a salátkem


Omeleta s patizonem, rajčátky a salátkem


Ingredience:
Ingredience:
menší patizon1/2 ks
rajče1 ks
cherry rajčátka4 - 5 ks
vejce2 ks
sůl dle chuti
pepř čtyř barev dle chuti
rukola hrst
olivový olej dle potřeby
Ghí dle potřeby
Postup přípravy:

Znáte patizon? Já ho do nedávna neznala, což byla chyba. Patizon je totiž skvělá surovina do každé kuchyně. Patizon je jednou z mnoha odrůd dýně, skládá se z 90 % z vody a zároveň ale obsah sacharidů v patisonu je minimální, a proto jej mají rádi všichni vyznavači racionální stravy. Dále obsahuje některé důležité látky, které mohou našemu tělu prospívat – jako je sodík, draslík, železo, měď, chlor a fosfor.

Patizon si oloupeme a vydlabeme semínka. Jednu čtvrtinu si nakrájíme na tenčí plátky (měsíčky). Rajče si nakrájíme na kolečka. Vejce si v misce rozšleháme, mírně osolíme a opepříme. Na pánvičku dáme trochu Ghí (nebo jiného tuku) a jakmile se rozpustí, tak na něj vyskládáme plátky patizonu a rajčete. Necháme chvíli prohřát, trochu posolíme, popepříme. Poté na patizon a rajče nalijeme rozmíchaná vajíčka a mírným, krouživým pohybem je po pánvi rozprostřeme na omeletu. Pánvičku přikryjeme pokličkou a necháme omeletu cca 5 minut dělat. Mezitím si druhou čtvrtinu patizonu na hrubém struhadle nastrouháme, nakrájíme cherry rajčátka a vše v míse smícháme s rukolou. Poté zakápneme olivovým olejem a trochu osolíme a opepříme. Zkusíme, zda je omeleta hotová (patizon by mělo jít lehce vidličkou propíchnout). Pakliže je omeleta hotová, můžeme podávat společně se salátkem, který buď dáme přímo na omeletu, nebo vedle ní.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno