

| Ingredience: | |
| vejce | 4 ks | 
| 12% smetana na vaření | 4 lžíce | 
| máslo a trochu oleje | 1 lžíce | 
| Náplň: | |
| mražený nebo čerstvý listový špenát | 200 g | 
| česnek | 3 stroužky | 
| menší cibule | 1 ks | 
| sůl | špetka | 
| pepř | špetka | 
| brynza | 100 g | 
| olej nebo máslo | 1 lžíce | 
Tento recept vlastně můžete najít v předkrmech v případě, že se rozdělíte se svou drahou polovičkou nebo poputuje do hlavních chodů a to znamená, že jste ji prostě snědli úplně celou. Rozhodnutí nechám na vás, do jaké sekci jej dáte vy? (smích)
Vejce prošleháme se smetanou, solí pepřem. V pánvi si rozpálíme tuk, přidáme rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu na mírném ohni. Na druhé pánvičce si připravíme náplň. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, špenát, osolíme, opepříme. Dusíme, dokud špenát nezměkne /je-li čerstvý/ nebo se nerozmrazí /je-li mražený/. Hotovou omeletu opatrně přesuneme na talíř, navrstvíme špenát a posypeme rozdrobenou brynzou. Přehneme a můžeme podávat.
Podrobné info: