Pažitka
Název:

Opečená pikantní cizrna


Opečená pikantní cizrna


Ingredience:
Ingredience:
sterilovaná cizrna1 konzerva (400g)
olivový olej1 lžíce
sůl1/2 lžičky
mletý kajenský pepř1/2 lžičky
Postup přípravy:

Cizrna je luštěnina s lehce oříškovou chutí, je výživná a zdravá! Nemusíte se s ní ani složitě vařit, stačí si koupit konzervu, lehce ji opéct a okořenit a máte skvělou chuťovku, kterou u televize můžete chroustat bez výčitek místo chipsů.

Troubu rozpalte na 230°C a plech pokryjte alobalem nebo pečícím papírem. Plechovku cizrny slijte přes cedník a propláchněte. Nechte dobře okapat a vsypte do mísy.

Přidejte olej, sůl a kajenský pepř a důkladně promíchejte. Cizrnu rozprostřete na pečící plech, ab byla v jedné vrstvě.

Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby, aby se cizrna hezky opekla a byla křupavá.

Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout do pokojové teploty.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno