Pažitka
Název:

Opičí máslo

vegetariánský recept


Opičí máslo


Ingredience:
Ingredience:
středně velký banán2,5 ks
ananas v plechovce včetně šťávy280 g
kokos10 g
krupicový cukr100 - 150 g
citronová šťáva1,5 lžíce
Postup přípravy:
S milým svolením mojí kamarádky Seemy, která nejen že mi dala tip na tuto úžasnou dobrotu, ale dokonce mě i předběhla s její realizací a sklenici mi jí darovala, vám tedy nesu sladkou pomazánku z banánu, ananasu a kokosu s krásným názvem OPIČÍ MÁSLO. Recept na něj vyšel v březnovém čísle časopisu Albert.
Oloupejte banány, nakrájejte je na kolečka a vložte do hlubší velké pánve. Přidejte zbývající suroviny, přiveďte k varu a za stálého míchání na mírném plameni vařte. Banány se postupně rozvaří a vznikne z nich hmota připomínající banánový džem. Směsí naplňte sterilizované sklenice a vychlaďte. V chladničce vydrží opičí máslo 4–6 týdnů, díky citronu a cukru zůstanou banány čerstvé.

Pokud chcete mít jistotu, že se džem nezkazí, sklenice zavíčkujte, naskládejte do pekáčku s horkou vodou a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 100 °C.

Zdroj: Albert.cz

Dětská specifika

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno